Hur fixar man en rinnande toalett?

Hur fixar man en rinnande toalett?

En rinnande toalett kanske inte verkar så farligt men om den står och läcker hela tiden kan kostnaden för vattenförbrukningen bli flera tusen per år. Behöver du professionell hjälp kan du ringa en rörmokare på jour i Helsingborg som fixar det åt dig.
Vad kan jag göra själv?
Det mest akuta du behöver göra när en toalett står och rinner är att stänga av den ingående ventilen bakom WC-stolen. När du behöver använda toalettstolen igen är det bara att vrida på den igen så att cisternen fylls på med vatten. Om du inte har grejat med en WC-stol innan rekommenderar vi att du ringer en rörmokare på jour som kan ta reda på vart felet ligger.
Det kan vara en fördel att be om hjälp istället för att lossa på alla saker och sen inte veta hur de ska sitta ihop igen. Det är ganska billigt att anlita en rörmokare för att laga den rinnande toalettstolen. Det kostar runt tusenlappen för att anlita professionell hjälp för denna typ av problem.

Ring rörmokare i Helsingborg med jour

Bor du i närheten av Helsingborg och behöver hjälp med att fixa toalettstolen? Då kan du snabbt få hjälp genom att ringa en rörmokare på jour i Helsingborg. Ibland krävs det en ordentlig felsökning för att hitta vart det läcker. En rörläggare som kan VVS kan snabbt och enkelt felsöka alla ställen som kan tänkas vara trasiga och ofta har de reservdelar tillhands. Då blir allting fixat på rekordtid och du slipper lägga tid på att gissa dig fram.
Kostnaden för en sådan här sak ligger bara runt tusenlappen och du kan få ROT-avdrag på arbetskostnaden. Därför kan det vara väl värt att anlita en professionell VVS-montör från en VVS-firma med jour. Det är enkelt och går snabbt att ringa en rörmokare i Helsingborg med jour.

Om du vill laga själv

Är du teknisk och händig och vill testa själv först så startar du med att först ta reda på vilket märke och vilken modell det är på toaletten. Då kan du på internet hos de större fabrikaten hitta beskrivningar på hur man felsöker och på vilka reservdelar som behövs. Beroende på vilket märke och modell kan priset variera på reservdelar. Information om märke och modell är också användbar information för din rörläggare.

Varför rinner toalettstolen?

Det kan finnas flera anledningar till att en toalettstol står och rinner. Packningen i bottenventilen kan vara utsliten, otät och behöva bytas. Ventilen som fyller på cisternen kanske inte stänger av. Flottören kan ha hakat upp sig, spruckit eller gått sönder på annat sätt.
Jag hittar inga reservdelar – hur fixar jag detta nu?
Om du har en toalettstol av lågprismärke kanske det inte finns reservdelar att köpa. Då är det enklare att byta ut hela toalettstolen. Ett tips är då att välja ett välkänt fabrikat så blir det billigare att köpa reservdelar i framtiden. Låter det som ett stort jobb att byta ut WC-stolen? Bara ring en rörläggare med jour i Helsingborg så blir det gjort snabbt.